Ton en Ria door Thailand en Cambodja

Eilanden om te zoenen

Snelle boot naar Koh Phi Phi.

Vandaag met een snelle speedboot naar Kho Phi Phi geweest. Je bent er dan binnen 40 minuten en met een klein bootje zou dat 2 uur bedragen. Kho Phi Phi is zwaar getroffen door de Tsunamie met een vloedgolf van meer dan 5 meter. Het is opvallend dat de mensen er niet veel over kwijt willen en zij de draad weer hebben opgepakt. Ook vragen ons af waar al die miljoenen zijn blijven hangen die hiervoor zij ingezameld.

Wij gaan naar 5 stranden waar prachtige Koraal rifs zijn met allerleikleuren vissen van klein tot groot. Hele scholen zwemmen voorbij. Koraal met daarin visjes verstopt , het is een superaquarium.

Het bekendste strand is het strand waar de Film 'The Beach ' met Leonardo di Caprio is opgenomen.

Verder ook nog een eiland waar een James bond film is opgenomen.

Het was prachtig en vooral Ria krijgt het snorkkelen goed onder de knie en heeft inmiddels haar eigen uitrusting aangeschaft.

We zijn om 8 uur op onze scooter gestapt om een ritje door Krabi en omgeving te gaan maken. Het is een en al groen ,werkelijk duizenden palmbomen rubberplantages en daar tussen in riviertjes en watertjes. Heel kleine dorpjes met paalwoningen waar een heel relaxte sfeer hangt.En onderweg is iedereen steeds maar vriendelijk. Ze noemen het 'Het land van de glimlach' en dat is ook zo. We hebben zeggen en schrijven 2 meiden op een terrasje meegemaakt die niet lachten. Rijdend met een kaart bij de hand wordt het dan toch ineens een wirwar van wegen en voor je het weet weet je niet meer waar je je bevind. Dus dan maar op je gevoel en dat laat je dan ook weer in de steek zodat je soms wel 2 of 3 keer hetzelfde huisje tegenkomt maar dan vanuit een andere hoek. Plotseling beginnen we te slingeren en we hebben een lekke band. Dan volgt komt het Taise rampenplan in werking:

We staan met een lekke band voor een huisje.

Een vrouwtje ziet ons en roept tegen haar buurman die in de tuin met een tuinslang zich staat te douchen dat we pech hebben. De buurman komt naar ons toe ,bekijkt het problemen schreeuwt naar een voorbijkomende bestuurder van een pickup dat we geholpen moeten worden. FF overlegen en dan wordt onze scooter door een jongen naar het dichts bijgelegen dorpje gereden en wij stappen in de pickup. Na een

Paar kilometer komen we aan bij een brommer werkplaatsje waar onze achterband er al vanaf is gehaald en de jongen in de enorme hitte stevig aant sleutelen is .15 minuten later ligt er een gloednieuwe binnenband op en moeten we inclusief maakloon 100 Bath betalen ( 2.20 euro) Niemand van de genen die ons geholpen hadden wilde ook maar een fooitje. Dus na duizendmaal dank hebben we ons tripje voortgezet en zijn we naar een national park geweest waar pracht watervallen waren en veel groen met enorme bomen. 'Reuze bomen'.

Op de terug weg was het weer moeilijk om direkt de juiste weg te vinden en de hitte werd eigenlijk ondraaglijk .Normaal heb je nog wat wind maar nu alleen maar een hete föhn in je gezicht. Hebben nog een stop gemaakt om wat te drinken bij een Olifanten camp en daar wist men ons te vertellen dat het inmiddels 38 graden was. Hierna zijn we maar snel water gaan opzoeken op een plekje waar allen maat Thaise families zaten te picknicken,heerlijk in zee lekker dobberen in het water , we moesten wel 10 minuten lopen omdat het eb was. Het strand ligt bezaaid met koraal in de mooiste vormen. Thuis in ons huisje waren we een beetje uitgeteld maar na een heerlijke douche reden we naar Ao Nang omdat we niet in toeristische restaurantjes willen eten rijden we steeds naar achterafstraatjes. Waar de locals eten. ( Volgens ons eten de Thai alleen maar buiten de deur) Daar aangekomen bij het inparkeren van de scooter blokkeerde de voorrem en gingen wij onderuit als gevolg dat we beiden schaafwonden hadden opgelopen en we voor de rest met de schrik vrij kwamen. We reden gelukkig niet hard. Meteen weer een hoop mensen om je heen die je willen helpen. Voorlopig even de scooter aan de kant laten staan. Dan toch maar gaan eten waar nog een tropisch buitje van 10 minuten over kwam waaien en toen as het weer kurkdroog en bloedheet..

Verder zijn we ook nag gaan snorkellen op PODAA island ( ook een koraal rif waar je U tegen zegt en ook bootjes genomen naar prachtbaaien aan het land.

Het gaat nog steeds goed en het eten blijft super ( gISTERAVOND WEER GEGETEN VOOR 120 BATH) heerlijk path tai..... en ondanks ons scooterschuivertje toch weer er opgestapt al was het maar om ff uittewaaien in de hitte

gr Ton en Ria

rita V P

Beste reizigers ,
Prachtig jullie reportage en foto's.
wij waren vorig jaar in november in Phuket en hebben ook de PhiPhi eilanden bezocht ! prachtig !!!! het viel mij ook op dat de plaatselijke gidsen liever niet over de tsunami praten , wat bij ons een natuurlijke reactie is daar vragen over stellen ,ik had ook de bedenking waar zijn al die miljoenen gebleven ? hebben de plaatselijke bevolking daar iets van gezien ? groetjes Rita
nog veel mooie reizen voor jullie en in gedachten reizen we mee

manuela

hey hallo,

Wat een geweldige verhalen........ik herinner me alles weer want ben zelf ook vorig jaar in Thailand geweest.
De plekken die jullie bezoeken heb ik ook gedaan...een prachtige belevenis.......!!Maar ook veel veranderd door de Tsunamie wat wel jammer is.
Ik ben ook op Phuket en Koh Samui geweest......wel erg veel toeristen.....maar geweldige eilanden!!!
Ik ga maandag naar Kenia en hoop jullie ook op de hoogte te houden met jullie tips die jullie mij hebben gegeven.
Geniet er ervan en veel plezier!!

Manuela Flier

Lienke

Hoi Ria en Ton,
Wat hebben jullie een geweldige tijd daar! Het ziet er heerlijk ontspannen uit. Net de verbouwing van de zolder doorgesproken, maar nu krijg ik twijfels... kunnen we niet beter op reis gaan??
Groetjes van ons alle 4, Lienke

Tonneke

Halo Ton en Ria.
Vandaan moest ik naar mijn werk en Ja hoor via mijn rechte deur mijn auto in om dat mijn slot bevroren was. geniet maar met volle teugen, en niet klagen over die 38 graden.doei Tonneke.

Anja en John Uckerman

We volgen jullie verhalen al van begin af aan. We kijken steeds uit naar het nieuwe verhaal en de daarbij behorende foto's. Wat een reis, super zeg. Jullie moeten echt een geweldige tijd daar hebben. Over het weer zullen we het maar niet hebben, toch?
We kunnen verder alleen maar zeggen geniet, geniet, geniet. Groetjes John en Anja

Joke en Jan

Mooie foto,s geweldige verhalen,geniet maar.Het is hier nog steeds koud,regen,natte sneeuw met af en toe zon.groetjes en dikke kuzzzz

Gea

Wat een schitterende foto's!!!
Lees jullie reisverhaal met plezier.
Het is hier koud en nat, dus geniet nog maar even van de zon.
Ria, heb je al veel gekocht??
Liefs Gea

Wiel en Truus

Hoi Ria en Ton

Helemaal te gek de reisverhalen van jullie.
Ook de fotos zijn heel erg mooi.
We hopen als jullie thuis zijn dat jullie gauw komen bijkletsen over Thailand voor dat wij gaan.
Heel veel lieve groetjes knuffel en kus.
Tot gauw in Limboland.
Wiel en Truus.

Lienke en Sijmen

Lieve Ria en Ton,

One night in Bangkok en net op tijd terug om te carnavallen.
Dat is nog eens een kleurrijk bestaan!

Jullie stinkend jaloerse broer/zwager en schoonzus.