Ton en Ria door Thailand en Cambodja

Van Bankok met de Trein en Bus naar Krabi

Maandag avond om 17.55 de trein genomen naar Bangkok, de trein is goed !!

We hebben genoeg ruimte en de slaapplaatsen die voor ons worden klaargemaakt liggen lekker en de sfeer is gezellig.. Het is een ritje van 700 km en het tempo ligt bij 45km per uur..We krijgen eten en koffie want alles is hier te bestellen. Thaise families zitten om ons heen hun eigengemaakt eten te verorberen.

Meteen als we in bankok aankomen om 7.30 gaan we informeren en dan blijkt dat we meteen een aansluiting kunnen krijgen naar Hua Hin nog een ritje van 230km en we besluiten maar meteen de tickets te nemen en in te stappen. 2 de Class en iets minder comfortabel maar ook dit is goed te doen. In deze rit is weer eten inbegrepen en koffie en fris. Ondanks een trip van enkele uren valt dit ook weer mee.

In Hua Hin,aangekomen wilde Ria meteen in de Tuk Tuk of Taxi, maar Ton zei je bent een Backpacker en geen TUKTUKPACKER je gaat maar gewoon lopen. Dus daar ging Ria met haar 20 kilo op haar rug met 33 graden. door Hua waar het zomerverblijf van de koning is We willen hier maar een dag blijven want het valt ons in eerste instantie wat tegen alhoewel het aan zee ligt en er mooie pieren zijn. Dus wat doen we? We hebben maar meteen een Ticket gekocht voor de nachtbus naar KRABI in het zuiden ter hoogte van Pukket. De bus vertrekt morgenavond om17.00 uur en we zijn er de andere dag om 6 uur morgens. We komen nog mensen tegen die we in Chiang mai hadden ontmoet. We hebben een Guesthouse gevonden binnen 10 minuten voor 500 bath dat we meteen genomen hadden toen we zagen : bed, douche , airco. Het was alles behalve romantisch Maar ja je kunt niet alles hebben. We waren doodop en na dat we door Hua gelopen waren en gegeten hadden zijn we om 8 uur naar bed gegaan om de klok rond te slapen. Vandaag dan maar Hu Hin verkennen en na ff de andere kant te zijn opgelopen komen we op een prachtstrand waar we gezellig een paar uur in een ligstoel gaan liggen en ons laten verwennen door 2 oude mensjes die ons heerlijk eten en drank brengen. Lekker relaxen dus.

Vanavond om 8 uur in de bus gestapt en na een rit van 10 uur om 6 uur in de ochtend aangekomen in Krabi . Tijdens de eerste honderd km zat er naast ons een Thais vrouwtje die de hele tijd kotste ze was hartstikke misselijk. Lekker met een plastic zakje in haar hand vol inhoud bleef ze maar geluiden maken. Zelfs Ria die toch in de zorg werkt werd er beroerd van. Tijdens de rit in de avond werden er allerlei smerige Dracula films gedraaid waar ook wij van over onze nek gingen. En alles Keihard in het Thais. Wij waren de enigste toeristen in de bus en er sprak niemand Engels. Op het busstation werden we ontvangen door de eerste Thai die duidelijk Engels sprak. Lekker koffie gedronken en meteen een kamer bij R&A geboekt voor 2 nachtjes in NOPPHARAT THARA BEACH BIJ KRABI. Ria had wel nog ff haar leesboek waar ze net nog een paar bladzijdes van moest lezen in de bus laten liggen. Geen probleem een jonge aan de bus halte reed Ton wel f voor 100 Bath achter de bus aan om het boek op te halen. Dat is hier allemaal mogelijk.

Omdat onze kamer nog niet klaar was zijn we ff naar het strand gelopen en daar was het WOWWW.

Prachtig strand met heel mooie rotsformaties er in. We hebben inmiddels ons huisje betrokken en dat is superleuk en netjes , het ligt in het bos en de aapjes zitten in de bomen voor onze deur. Aan de overkant hebben we meteen een scooter gehuurd waarmee we de omgeving hebben verkend. Dit is echt een paradijs . Als je al het groen, de duizenden palmbomen en mango's ziet voel je je toch wel echt op je plekkie. De eilanden voor de kust zijn prachtig van vorm. De stranden hagelwit , alleen is nergens een strandstoel te bekkenen . Maar daarom natuurlijk en ongerept. Wij eten steeds meer in de kraampjes langs de weg en het wordt steeds lekkerder en goedkoper. Vanmiddag nog ff Olifanten gevoerd langs de weg. Het wordt steeds heter en heter soms is het niet te harden en ben je blij ff in een Aircozaakje een koffietje te pakken om bij te komen. Maar al bij al het is en blijft Super en we genieten. Morgen gaan we naar KOH PHI PHI, een van de eilanden die zwaar getroffen is door de Tsunamie waar je sowieso elke dag aan herinnerd wordt.

Afgelegde afstanden tot nu toe:

Changmai Bangkok 700 km Trein duur 15 uur

Naar Hua Hin 230 km Trein duur 4 uur

Hua-Hin naar Krabi 800 km duur 10 uur

Changmai naar gouden driehoek 600 km

Kleine tours en uitstapjes +/- 300 km.

En natuurlijk Cambodja.

Groetjes Ton en Ria.

Ans

Ongeloofelijk wat een reis...maar wel lekker veel gezien!
Ga snel de foto's bekijken..en die eilanden zie ik wel wat in, wel je eigen hangmat meenemen!
Goede reis verder!!!

richard

gaaf hoor nog veel plezier

groetjes richard

jaco en emmy

Hallo Ria en Ton ,

Als je nog een mooi park wil bezoeken ga dan met de bus van Krabi Town naar Klom Thong [ bus richting het zuiden nemen ] dit stadje ligt 40 km vanaf Krabi.
Hier een brommer-taxi nemen naar de Morrakot-pool. Echt super !!!!!!!
Ook het morrakot guesthouse is goed [ 430 bath ].

Lies en Ronald

Het is weer een te gekke reis,i.i.g hebben jullie niet stil gezeten en al weer heel veel gezien!
Vee liefs van ons allemaal! xxxxx

Cees Jansen

Hoi Ria + Ton,

Ga vooral zo door met genieten daar. Ik geniet iedere keer weer van jullie leuke verhalen en vooral van de schitterrende foto's .

Cees Jansen

Marianne.

Hele mooie verhalen en zeer mooie foto's.
En Ria door al die verhalen heb je als je terug ben niets meer te vertellen, (lekker rustig voor al je collega's, Grapje).
Groetjes en nog veel plezier Marianne.

Jan Douven

Hoi Ton en Ria.
Ik geniet elke keer weer van het boeiende verhaal en de prachtige foto's ik bekijk ze hier altijd samen met een collega zij dochter gaat volgende week een wereldreis maken.
Geniet nog lekker van de vakantie

groetjes Jan