Birma Thailand Loas The golden Triangle.
30 januari
Vanmorgen met de scooter ff naar het station gereden en alvast onze treintickets 2e class naar Bangkok besteld en meegenomen. Daarna door het razende verkeer richting noorden gereden via de ringweg die echt levensgevaarlijk is. Eerst onderweg nog ff de tank vol benzine laten lopen en dat was dan weer 1 euro. Het werd steeds drukker en Ria voelde zich niet meer lekker achterop want het was net de A2. Uiteindelijk in de Zoo van Chiangmai aangekomen waar wij speciaal voor de PANDAS naar toe wilden. Het is een heel fijn verzorgde dierentuin en de PANDAS waren ook heel leuk en schattig om te zien. De rest van de beesten vinden we dan toch een zielig gebeuren door onze Afrika ervaringen en het is dan triest ze op een paar 4kante meter te zien rond wandelen.
Het Aquarium daarentegen was heel schitterend ruim opgezet en pas nieuw. Voor de vissen vonden we het niet zo zielig omdat we daar niet zo,n emotionele band mee hebben. ( ps GUPPIES zwemmen hier buiten in elke bloemenbak rond , het is een gewoon visje ) Wij hadden nog ff een maaltijd genomen in de Zoo en daarna stonden we bijna in brand, het was verry Spicie en de mevrouw achter de balie lachte zich rot en gaf ons nog enkele blustips. We hadden het wel gezien in de zoo want de temperatuur was ondraaglijk aan het worden dus weer op de scooter voor de rit back-home. Ging vrij snel want voor we het wisten stonden we weer in Chiang. Kortere routezeker?
S,avonds de stad in , die krioelt van de toeristen met enorme Night bazaars en honderden eettenten. Het is niet zo wat we zoeken maar toch gezellig. En natuurlijk overal op iedere hoek ligstoelen waar mensen in een soort coma-roes liggen die gemasseerd worden. Alles kan!!!
Weer lekker eten, elke dag weer een verassing en dan lekker pitten
31 Januari
Vanmorgen opgepikt door een busje om een tour te maken 45km van CHIANGMAI.vandaan.
2 leuke Jongens , de een chauffeur en de ander de gids en 3 andere medereizigers , een Duitser die heel aardig was en een stel uit Nepal maken het klupje compleet.
Na een hele tijd rijden kwamen we aan de voet van het gebergte waar we op een Olifant gingen rijden. We zaten met de Duitser samen op een Fant. Hij op zijn kop en wij in een zitje op zijn rug. Het waren echt vreetkanonnen want we moesten ze steeds onderweg bananen voeren anders was Het pas op de plaats. De rit ging door het woud en ging soms heel stijl bergaf of bergop. We hebben ons rot gelachen onderweg en telkens kwamen we langs stellages van bergbewoners waar we weer verse bananen konden inkopen voor 20 Bath. Ff voeren en dan liepen ze weer. Onze bleef iets langer staan omdat hij een perfecte imitatie deed vaan de watervallen van Coo. Hij stond n.l .ff een tijd te pissen en gooide ook nog een paar drollen van 1 kilo per stuk op het pad.
Onderweg spoten ze ook nog wat snot door de lucht zodat mijn net gewassen witte korte broek meteen weer terug kon naar de LAUNDRY. Ook het spelletje met zand op zuigen en over ons heen uit te blazen vinden olifanten waarschijnlijk heel leuk. Wij eindigden met een rit door het water.
Na een uur rijden moesten we een flinke tocht door de jungle maken om bij de watervallen te komen, soms heel soms heel smalle paadjes met klimmen en klauteren en diepe afgronden. Deze ervaring heeft ons doen besluiten geen 3 daagse trekkingstocht te doen , kwamen we aan bij een bergdorp waar de bergstam de KAREN wonen. . Heel apart volkje dat met meerden in een huis wonen samen met hun geoogste rijst, de veestapel blijft buiten. Ze hebben een Mongoolse uitdrukking in hun gezicht , ze komen uit Birma maar wonen al meer dan 300 jaar in Thailand. Ze leven van hun vee en rijstbouw. Ze zijn heel sociaal en delen alles met elkaar dus als een van hun pech heeft met de oogst eet hij de rijst van de anderen. De vrouwen maken zelf kleding en ze proberen je hier natuurlijk ook wat van te verkopen.
Hierna hebben we in een dorpje in de bergen een lunch genomen die voortreffelijk was. En daarna waren we klaar om te gaan rafften.
Ons vlot bestond uit een paar kant-en-klaar gebonden bamboe stokken en na wat gebalanceerd was het toch beter te gaan zitten, dus meteen een natte kont. Het was een prachtige vaart over de rivier met heel mooie natuur. Aanvankelijk ging het rustig maar toen er stroomversnellingen kwamen waren we toch tot op het bot nat. Ria moest zich stevig vasthouden en het scheelde niet veel en ik had alleen naar huismoeten komen.
Daarna naar huis we waren doodop van de fikse wandeling en de toch wel intensieve dag.Maar een massage in de avond deed weer wonderen.
1februari,
Vandaag zijn we een tocht begonnen naar de GOLDEN TRIANGLE. Een rit van 650 km naar de noordhoek van Thailand , we zijn om7 uur vertrokken en hebben aan de grens van BIRMA gestaan en .daar wat gegeten en zijn toen de rivier overgestoken naar LOAS, weer een heel aparte ervaring. Aan de kade stonden natuurlijk weer bedelende kinderen klaar omvoor een paar Bath te vragen. Wel weer heerlijk eten uitgestald, ( het lievelings gerecht is hier gegrilde Hanepoten.)
Onderweg een heel mooie Tempel gezien ( wij houden er niet zo van ) maar deze was echt prachtig, sneeuwwit en helemaal versierd met spiegeltjes. eerste tempel waar we ff bij stilstonden.
Verder weer door het walhalla van de heroïne , hier zijn de opium velden en daarom zijn wij ook met een organisatie gegaan want de drugs baronnen die hier rondlopen schieten op alles wat los en vast zit .( In Thailand is het officieel verboden)
Iets zuidelijker zijn we diverse stammen gaan bezoeken o.a de Langnek ( giraffen vrouwen en Lang oor . Zij zijn heel mooi gekleed en hebben inderdaad loeizwaar ringen om hun nek. Heel mooie fotos kunnen maken maar we weten nog niet precies wat we hier nou van vinden.
Maar op de website zullen we hier op terugkomen.
Na een rit van 3 uur door heel bergachtig gebied maar wel goed wegen waren we om 21.30 weer in Chiangmai.
2 FEBRUARI
We zitten nu lekker op het terrasje aan de koffie met een Muffin vanavond om 17.45 nemen we de trein naar Bangkok om vandaar met bus of vliegtuig naar de eilanden te gaan en als alles goed verloopt binnenkort het vervolg...
Groetjes uit het land van de glimlach en zon 34 graden.
Ton en Ria.
Jeetje wat een vakantie...en jullie zijn lekker aktief zeg!
Wat kunnen wij nog meer verwachten?
Maar zo zien jullie wel heel wat...op scooter door zo'n land!
De foto's zijn geweldig...en als ik er nooit heen zou gaan, heb ik wel een heel goed idee!!
Fijne reis verder!!!
Nou ongelofelijk , wat jullie allemaal voor 'n avonturen beleven op deze vakantie......nergens bang voor zo te zien op de foto's.Ik geniet van jullie verhalen en oja die foto van die enge tuinslang iiiiiiiiiiie harstikke leuk hoor.
goede reis en tot mail
groetjes van Stefan en mij.
wat ondernemen jullie veel, geweldig en prachtige fotos ,moeten die vrouwen en kids de hele dag die nekband dragen?
genietervan.
groetjes uit het koude zuiden.
kitty
Erg leuk jullie foto,s en verhalen. Zielig he die mensen met die ringen om hun nek. Geniet er nog een paar weken van. groetjes en veel reisplezier.
Lucie